Livets ösregn.

Alla går vi igenom jobbiga perioder i livet, eller hur?
Ibland känns livet tungt och allt känns som ett enda stort mörker. Man kan likna detta vid ett ösregn:
 
Du ser himlen bli grå. Hade ingen aning om att vädret kunde slå om fort. Plötsligt kommer ösregnet.
Du går genomblöt, utan paraply eller något slags regnskydd, genom allt regn. Vad ska du göra?
Tänk dig då att det kommer en lycklig person med ett paraply, på samma väg i samma ösregn, lite längre bort.
Det syns att personen varit med om detta oväder förut, för personen är förberedd och har både stövlar, regnjacka och paraply. Han/hon stannar bredvid dig. Ser hur dåligt du mår och hur blöt du är och frågar om du behöver hjälp:
"Jag har regnkappa, stövlar och paraply, du kan få gå med under mitt paraply om du vill! Det finns plats för dig också!" Ditt val nu är att svara "ja" eller "nej".
 
Ibland när vi människor kommer in i jobbiga perioder i livet så vill vi inte visa oss svaga, men vi förlorar så mycket på det! Vill du stå i ösregnet eller ta emot hjälpen?
"Personen med paraplyet", vem är det? Det kan vara Jesus, ibland behöver vi Honom till att bara gå bredvid oss genom våra livs-oväder istället för att ta bort dem, att Han kan hjälpa oss längs vägen och genom detta lära oss vad vi ska göra när himlen blir grå nästa gång. Det kan också vara en förälder, en vän eller en släkting som gått igenom samma sak som du går igenom nu. Paraplyet symboliserar helt enkelt erfarenhet.
 
Vad skulle du göra i denna situation?
Skulle du gå med personen under paraplyet som försöker hjälpa dig, eller skulle du stå där och bli dyngsur?
När man tagit emot hjälpen och gått igenom regnet en gång så får även man själv erfarenhet, då kan man själv vara "personen med paraplyet".
 
Så:
-Om du går igenom ösregn i livet just nu, tveka inte om att fråga om hjälp av Jesus eller någon annan erfaren, så att du kan gå under deras paraply!
och:
-Om du ser någon som kämpar med liknande saker som du gått igenom, tveka inte: sträck fram paraplyet!
 
 
"You can stand under my umberella."

Att äta och att hungra.

Hej vänner! 
Det låter som om jag ska ha en mat-recension eller massa recept i detta inlägget,
men så är det fantiskt inte, även om vissa kanske skulle tycka det var kul! ;)
 
Jag har tänkt mycket på att vi männsikor matar oss med olika saker.
Till exempel jag, som älskar musik, lyssnar på musik VARJE DAG. 
Film älskar jag också, och en del serier, ni vet sånt där! 
Och tro det eller ej, allt detta har påverkat och hjälpt till att utvekla mig till den jag är idag.
Pga att jag matar mig med olika saker så påverkar det både humör för stunden och kanske till och med mitt "jag" för evigt.
 
Minns en väldigt jobbig period jag hade i mitt liv, då lyssnade jag på en viss sorts musik,
ganska djup och deppig, vilket gjorde att jag sjönk in i tankarna och depressionen ännu mer,
och det är värt att tänka på, det du matar dig med kommer påverka dig ganska mycket.
Man kommer även börja "hungra" efter mer av det. Jag kände under den perioden att jag var tvungen att byta musiksmak. Jag mådde bara sämre och sämre av musiken jag lyssnde på, och det var jättesvårt. Musiken var inte bra för mig och jag var tvungen att byta ALL musik och det var kämpigt, tro mig, men Gud hjälpte mig. 
Jag ville inte egentligen, även om jag inte visste att det inte var bra. Jag hungrade ju efter just den musiken för att jag börjat mata mig med den. Men jag klarade det med Guds hjälp som tur var, men tänk ändå på det: "det man matar sig med hungrar man också efter", vilket inte är så bra alla stunder.
 
Däremot, om man går bort från ämnet musik, och lägger fokus på Gud istället:
Om du matar dig med Guds ord, lovsjunger, lyssnar på musik som blivit skriven till ära av Gud, om du kollar på filmer med kristet budskap på något sätt, då kommer du bara hungra efter mer och mer av Gud och det är en otroligt bra hunger, för med många saker som man hungrar efter finns det ju ett slut, lagret räcker liksom inte, men DÄREMOT GUD! Han har inga gränser! Om du bestämmer dig för att sluta med det där du vet inte är så bra att du kollar på/lyssnar på/gör och istället lägger fokuset på Gud kommer Han kunna visa sig på sätt som du inte trott varit möjliga! Han kommer påverka dig och överösa dig med sin kärlek! 
 
Han är fantastisk, tro mig. Jag har blivit knockad till golvet av Hans kärlek flera gånger, bokstavligt. Han är mäktig, större än du någonsin kunnat ana och Han vill att du hungrar efter Honom! 
För Han vill ge dig mer av Honom! Men vår Gud, Han är lite som en "gentleman". Han tvingar sig inte på någon, Han bara erbjuder. Han sträcker alltid ut en hjälpande hand och det är du som väljer att ta tag i den eller inte. 
 
Hungra efter Honom. Ta tag i Hans hand. Han kommer ge dig att äta, i överflöd, men även få dig att hungra efter ännu mer av Honom! Det är så fantastiskt. Så börja mata dig med mer av Guds ord på olika sätt, lita på Honom, Han kommer inte göra dig besviken. 
 
Sträck ut dina händer och be Gud att ge dig mer av Honom. Hungra efter mer. Han vill ge dig att äta, vill du bli matad?
RSS 2.0