Kontakt.

Känner ni igen er i att man sitter någonstans där man hör hur mycket prat som helst och man försöker lyssna på något påp datorn eller något, men alla ljud omkring överröstar det man vill höra?
Vad gör man då? Jo, man sätter i hörlurar såklart! Då är det bara en själv som hör, och dessutom så stör det ingen annan, men jag tänkte fokusera på det första, då hör man bättre.
 
Detta kan man ta som en liknelse.
 
Världen har många röster. Röster som säger:
-Köp detta till halva priset!
-Använd detta shampoot! 
-Använd dessa produkter för att få dig själv att se yngre ut!
-Gör såhär och såhär så får du bästa räntan!
-Tänk på dig själv före alla andra!
 
Det var ganska ytliga grejer, men det finns också röster i världen som säger:
-Du har alltid fel.
-Du är värdelös!
-Va ful du är!
-Ingen tycker om dig!
-Du kommer inte klara det där.
-Du är för svag!
-Du är för feg!
-Du är för dålig.
 
Dessa röster kan vara väldigt påfrestande. Alla dessa röster hör man överallt vilket blir att det omvandlas till tankar som snurrar i huvudet istället. Om man har allt detta i huvudet samtidigt, som väldigt många av oss har, så mår man inte bra. Man inser tillslut att man inte orkar allt detta. Man kommer ibland in i perioder där man lyssnar mer på dessa röster än på något eller någon annan, jag har vart där och jag vet hur jobbigt det är, för man börjar tro på dem så mycket, just på grund av att man hört det så många gånger.
 
Men vet ni? 
Då kan man sätta in hörlurarna och lyssna på det man var påväg till att lyssna på från början. Det där på ipoden/datorn/mobilen som man ville fokusera på egentligen. Detta får nu symbolisera Gud. 
Tror det är fler än jag som har satt i hörurarna och ignorerat omvärlden med hjälp av härlig musik eller liknande någon gång, eller hur? Men om man tar detta som en liknelse, att man själv måste vilja sätta i dessa hörlurar,
man måste själv ta upp dedär svarta hörlurarna som ligger där bredvid och sätta in dem i datorn för att det ska funka.
 
Gud tränger sig inte på. Han är alltid tillgänglig och vill alltid att vi ska lyssna på Honom, men det kan va svårt med alla dessa röster i världen runt omkring. Om man då väljer att ta bort fokuset på omvärlden och bara fokusera på Gud så är det precis som man tar upp dedär hörlurarna bredvid datorn och kopplar in dem. Först hör man tydligt vad Han vill säga.
 
Detta kan man inte göra hela tiden, det är sjukt tufft, det vet jag, men att försöka göra detta lite varje dag är sjukt nyttigt för själen och man växer verkligen i tron av att lyssna och prata med Gud.
 
Hur i hela världen menar den där Sofia Delhag med att man sätter in hörlurarna då? Visst, det kanske är gött, men hur gör man? Vad menar hon?
Jo, man ber. Man ägnar, det räcker med några minuter under en dag, till bön. Bön är inte bara att rabbla ord, det är att prata med Gud. Som jag skrivit tidigare är bön inte en monolog, det är en dialog. Bön är trots allt kontakten mellan människan och Gud. Sjukt coolt, eller hur?! 
 
Men som sagt, precis lika mycket som hörlurarna tränger sig på när de ligger bredvid datorn, så lite tränger sig Gud på i din vardag. Han VILL att du ska lyssna, men Han vill att du också ska vilja det, så därför sätter Han inte in hörlurarna åt dig, utan Han låter dig välja vad du vill. 
 
Så, en kort sammanfattning. Kontakten mellan Gud och dig kan liknas vid kontakten mellan dig, hörlurar och en dator. För att höra bättre i en bullrig och stökig värld där alla pratar i mun på varandra och säger alla möjliga saker, så är det bättre att man sätter in hörlurarna och lyssnar på det man vill höra. De peppande orden, sanningen och kärleken från Gud. Det är bättre att lyssna på Han som skapade världen, Han som är sanningen och kärleken, än de som bor i världen som säger massa skit och bara får dig att må dåligt.
 
Länge sen du hade i hörlurarna? 
Vet du? Gud sitter och väntar på att du ska ta upp kontakten med Honom,
så, min syster eller bror som läser detta, vad hindrar dig?
 

Frid! 
 
"Do not focus on prayer when you pray. Focus on GOD."


Kommentarer
Lollo

Bra liknelse !

Svar: Tackar! :D får inspiration av lite konstiga saker.. men det är gött! :) Frid!
-sofiadelhag.

2013-02-20 @ 20:49:53
URL: http://jerpunkt29kolon11.blogspot.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0