Livets ösregn.

Alla går vi igenom jobbiga perioder i livet, eller hur?
Ibland känns livet tungt och allt känns som ett enda stort mörker. Man kan likna detta vid ett ösregn:
 
Du ser himlen bli grå. Hade ingen aning om att vädret kunde slå om fort. Plötsligt kommer ösregnet.
Du går genomblöt, utan paraply eller något slags regnskydd, genom allt regn. Vad ska du göra?
Tänk dig då att det kommer en lycklig person med ett paraply, på samma väg i samma ösregn, lite längre bort.
Det syns att personen varit med om detta oväder förut, för personen är förberedd och har både stövlar, regnjacka och paraply. Han/hon stannar bredvid dig. Ser hur dåligt du mår och hur blöt du är och frågar om du behöver hjälp:
"Jag har regnkappa, stövlar och paraply, du kan få gå med under mitt paraply om du vill! Det finns plats för dig också!" Ditt val nu är att svara "ja" eller "nej".
 
Ibland när vi människor kommer in i jobbiga perioder i livet så vill vi inte visa oss svaga, men vi förlorar så mycket på det! Vill du stå i ösregnet eller ta emot hjälpen?
"Personen med paraplyet", vem är det? Det kan vara Jesus, ibland behöver vi Honom till att bara gå bredvid oss genom våra livs-oväder istället för att ta bort dem, att Han kan hjälpa oss längs vägen och genom detta lära oss vad vi ska göra när himlen blir grå nästa gång. Det kan också vara en förälder, en vän eller en släkting som gått igenom samma sak som du går igenom nu. Paraplyet symboliserar helt enkelt erfarenhet.
 
Vad skulle du göra i denna situation?
Skulle du gå med personen under paraplyet som försöker hjälpa dig, eller skulle du stå där och bli dyngsur?
När man tagit emot hjälpen och gått igenom regnet en gång så får även man själv erfarenhet, då kan man själv vara "personen med paraplyet".
 
Så:
-Om du går igenom ösregn i livet just nu, tveka inte om att fråga om hjälp av Jesus eller någon annan erfaren, så att du kan gå under deras paraply!
och:
-Om du ser någon som kämpar med liknande saker som du gått igenom, tveka inte: sträck fram paraplyet!
 
 
"You can stand under my umberella."


Kommentarer
Spånberger

Ja,verkligen viktigt att be om hjälp när vi hamnar i de här ösregnen! Min erfarenhet är också att Gud använder sådana perioder för att forma oss, eller för att skapa mer utrymme i oss för Honom, men det ian Han bara görabom vi tillåter Honom! Jesus sa att den som vill hara hans lärjunge måste ta upp sitt kors och förneka sig själv, mrn tyvärr verkar det som att många troende struntar i att ta upp det där korset, när Jesus låter dem möta det i olika situationer, och så stannar de andligen i växten.

Svar: Så sant! Han har verkligen format mig när jag gått genom ösregnen också, och det är det som är så fantastiskt! Han kan verkligen vända de dåliga situationerna till något man har nytta av resten av livet! och jag håller helt med, vi är lite dåliga på att förstå innebörden av det bibelstället! Vi får be om vägledning i det helt enkelt! :) Gud välsigne dig!
-sofiadelhag.

2013-09-17 @ 16:44:56
URL: http://hanshusav.levandestenar.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0